TOMATO RICE


Ingredients 


Oil  (എണ്ണ) 2 tbs
mustard (കടുക്) 1/2 tsp
urud dal (ഉഴുന്ന്) 1 tsp 
cumin (ജീരകം)1 tsp 
cardamom (ഏലക്ക) - 2 
cinnamon (പട്ട) 1 piece 
star anise (തക്കോലം) 1
dry chilli (വറ്റൽ മുളക്) 1 
chopped garlic (വെളുത്തുള്ളി) 2 tsp 
green chili (പച്ചമുളക്) 1 
half onion chopped (സവാള പകുതി) 
tomato chopped (തക്കാളി) 2 
turmeric powder (മഞ്ഞൾപ്പൊടി) 1/4 tsp 
coriander powder (മല്ലിപൊടി) 1/2 tsp 
chilli powder (മുളക് പൊടി) 1/2 tsp 
garam masala (ഗരം മസാല) 1/4 tsp 
Water (വെള്ളം) 
salt (ഉപ്പ്) 1/4 tsp 
cooked green peas (ഉപ്പിട്ട് വേവിച്ച ഗ്രീൻ പീസ്) 1 cup
cooked basmati rice (ഉപ്പിട്ട് വേവിച്ച ബസ്മതി അരി) 3 cup 

Method

In a kadayi add oil and splatter mustard.To that add urud followed by cumin seeds. Add cardamom, cinnamon and star anise and fry.
Add one dry chilli,then garlic and green chili.saute well add chopped Onion and saute. Add tomatoes and fry add turmeric powder, coriander powder, chilli powder and garam masala. Fry a little add enough water covered and cook for five minutes . Open the lid add enough salt. Then add cooked green peas and combine well . Add cooked basmati rice and gradually combine together without smashing it..

Tomato rice is ready .Serve it with salad.

Click here for full recipe video.

Comments

Popular Posts